Kunst en Cultuur, Naar Buiten

Beleefweek Oorlogsverhalen in de duinen

Foto bij Beleefweek Oorlogsverhalen in de duinen

Wanneer

21 oktober

Prijs

Volwassenen: € 8.00
Kinderen: € 8.00

Maak kennis met Bunker Museum IJmuiden tijdens de Beleefweek: Oorlogsverhalen in de duinen. Doe de rondleiding op 21 oktober met gids van het bunkermuseum en een gids van natuurmonumenten. #bunker #museum #ijmuiden #rondleiding. Gedurende de Beleefweek laat het Bunker Museum IJmuiden u kennis maken met een bijzonder stukje beton. In het Nationaal Park Kennemerland staat namelijk een van de twee laatst overgebleven Waltzkörpersperre. Simpel gezegd een grote betonnen deur. Tevens bezoken we de restanten van de voormalige luchtafweer batterij Sud-Ost. Tijdens de rondleiding informeren we u over de samenhang van deze restanten van de Atlantikwall en vertellen wij uwaarom deze hier zijn gebouwd.

In deze rondleiding gaat u op stap met een gids van het bunkermuseum en een gids van natuurmonumenten. De rondleiding kan worden geboekt via de website van het Bunker Museum IJmuiden, bunkermuseum.nl. Hier vind u ook de beschikbare dagen en tijden.

Per rondleiding zijn er 8 plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen €8,- per persoon. Let op er geldt een minimale leeftijd van 12 jaar. De rondleiding duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Houd u rekening met een fikse wandeling door het duin, en zorgt u voor comfortabele schoenen en kleding.

Start van de rondleiding is de ingang NP Kennemerland ingang Zeewijk. Routebeschrijving en instructie volgen bij de inschrijving.

Bekijk ook

Foto bij Noordwijk: Tussen See- en Landfront
19 oktober

Noordwijk: Tussen See- en Landfront
Atlantikwall Museum Noordwijk

Bekijk activiteit
Foto bij Fietsroute Noordwijk-Lisse Atlantikwall
19 oktober

Fietsroute Noordwijk-Lisse Atlantikwall
Atlantikwall Museum Noordwijk

Bekijk activiteit
Foto bij Kiekendiefroute
19 oktober

Kiekendiefroute
Fort Noorddijk

Bekijk activiteit