Kunst en Cultuur, Naar Buiten

Beleefweek Oorlogsverhalen in de duinen

Foto bij Beleefweek Oorlogsverhalen in de duinen

Wanneer

28 oktober

Prijs

Volwassenen: € 8.00
Kinderen: € 8.00

Maak kennis met Bunker Museum IJmuiden tijdens de Beleefweek: Oorlogsverhalen in de duinen. Doe de rondleiding op 28 oktober met gids van het bunkermuseum en een gids van natuurmonumenten. #bunker #museum #ijmuiden #rondleiding. Gedurende de Beleefweek laat het Bunker Museum IJmuiden u kennis maken met een bijzonder stukje beton. In het Nationaal Park Kennemerland staat namelijk een van de twee laatst overgebleven Waltzkörpersperre. Simpel gezegd een grote betonnen deur. Tevens bezoken we de restanten van de voormalige luchtafweer batterij Sud-Ost. Tijdens de rondleiding informeren we u over de samenhang van deze restanten van de Atlantikwall en vertellen wij uwaarom deze hier zijn gebouwd.

In deze rondleiding gaat u op stap met een gids van het bunkermuseum en een gids van natuurmonumenten. De rondleiding kan worden geboekt via de website van het Bunker Museum IJmuiden, bunkermuseum.nl. Hier vind u ook de beschikbare dagen en tijden.

Per rondleiding zijn er 8 plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen €8,- per persoon. Let op er geldt een minimale leeftijd van 12 jaar. De rondleiding duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Houd u rekening met een fikse wandeling door het duin, en zorgt u voor comfortabele schoenen en kleding.

Start van de rondleiding is de ingang NP Kennemerland ingang Zeewijk. Routebeschrijving en instructie volgen bij de inschrijving.

Bekijk ook

Foto bij Fietsroute Den Haag-Scheveningen Atlantikwall
20 oktober

Fietsroute Den Haag-Scheveningen Atlantikwall
Atlantikwall Museum Scheveningen

Bekijk activiteit
Foto bij De route van Hein
20 oktober

De route van Hein
Vesting Hellevoetsluis

Bekijk activiteit
Foto bij Wandeling kust Hoek van Holland
20 oktober

Wandeling kust Hoek van Holland
Atlantikwall Museum Hoek van Holland

Bekijk activiteit